Mai Tai cocktail op bar

Mai Tai

De Mai Tai is een tropische rumcocktail met een rijke, complexe smaak. Het combineert de zoetheid van orgeatsiroop, de frisheid van limoen, en de diepe tonen van donkere rum, aangevuld met een vleugje sinaasappel. Perfect voor liefhebbers van exotische en gebalanceerde drankjes!

Ingrediënten

  • 30 ml Jamaicaanse amber rum
  • 30 ml Martinique rum, op basis van melasse
  • 15 ml Orange Curacao
  • 15 ml orgeatsiroop (amandelsiroop)
  • 30 ml versgeperst limoensap
  • 7,5 ml suikersiroop
Cocktail recept

Hoe maak je een Mai Tai?

  1. oeg alle ingrediënten (de Jamaicaanse rum, Martinique rum, Orange Curaçao, orgeatsiroop, limoensap en de suikersiroop) toe aan een shaker met ijs.
  2. Schud goed en giet het mengsel in een double rocks-glas (groot whiskyglas) of een highball-glas.

Garnering

Garneer met een stukje ananas, muntblaadjes en een krul limoen.
Een bartender die een dichte cocktailshaker voor zich houdt op de bartafel

Ontdek ook deze cocktails!

Hurricane Cocktail

Hurricane

Planters Punch cocktail

Planter’s Punch

jungle-bird-cocktail

Jungle Bird

Painkiller rumcocktail

Painkiller

Caipirinha rum cocktail met Cachaça

Caipirinha

Dark 'N' Stormy rum cocktail

Dark ‘n’ Stormy

Gebruikte bronnen